samenwerking Encon

Energiespecialist Encon en studiebureel Heedfeld starten unieke samenwerking.                                                                                   

Creatieve vernieuwing en vernieuwende manier van samenwerken gaan hand in hand 

Specialist in duurzame energie Encon en Studiebureel Heedfeld zijn van start gegaan met een unieke samenwerking. Heedfeld zal namelijk één van de business units binnen Encon invullen met eigen medewerkers. Ze zullen naast de Encon-medewerkers werken in Infinity, het nieuwe hoofdkantoor van Encon. Heedfeld zal het studiewerk HVAC en elektriciteit van de Encon-klanten voor haar rekening nemen.
 
Het partnership kadert in een groter plan, waar Encon verder inzet op kwalitatief hoogstaande, gespecialiseerde dienstverlening met een gemeenschappelijk doel: ecologische én kostenefficiënte oplossingen realiseren voor de meest uiteenlopende vraagstukken. In dit nieuwe model is gekozen voor een strategie met verschillende business units die volledig zelfstandig werken en die samen het gehele aanbod van Encon vertegenwoordigen.
 
Niet zomaar een partnership
Het partnership met Heedfeld is uniek omdat het studiebureau als enige één van de business units binnen Encon als externe partner gaat invullen. Dit element karakteriseert de samenwerking: een hecht partnership op praktisch vlak met expliciete onafhankelijkheid op formeel-organisatorisch vlak.
 
De twee bedrijven bouwen verder op een stevig fundament: Heedfeld verzorgde de HVAC voor Infinity, het innovatieve, duurzame kantoorgebouw van Encon. “Door de ervaring met Infinity wisten we dat we met Heedfeld topspecialisten in huis haalden. Bovendien hebben ze zich ook meermaals bewezen in vele overheidsopdrachten,” zegt Robin Bruninx, CEO van de Encon Groep. “En als er extern bijzonder sterke knowhow aanwezig is, is het logisch om samen te werken.”
 
Om de complementariteit van de twee bedrijven optimaal in te zetten, gaat een delegatie van Heedfeld als aparte business unit kantoor houden in het Infinity-gebouw. “We werken geïntegreerd met hen samen, maar ze behoren niet tot onze organisatie. Dát is het nieuwe werken. En waar anders het nieuwe werken praktiseren dan binnen het kantoorgebouw van de toekomst!” zegt Bruninx.
 
Ook Heedfeld ziet dit partnership als een win-win situatie: “Voor ons is dit een unieke kans om vaste voet aan de grond te krijgen in de privémarkt. Bovendien kunnen we de expertise van Encon inzetten voor onze klanten die meer vragen dan enkel speciale technieken. En dat we nu zelf in dit gebouw mogen gaan werken, is natuurlijk fantastisch. Deze samenwerking impliceert ook extra aanwervingen en zo groeit ons bedrijf tot een bureau met meer dan 20 medewerkers ” aldus Frederik Heedfeld, Algemeen Directeur Studiebureel Heedfeld.